Fleur Fonteijn

Dans Docent, Choreografe

Geboren in Bogota, opgegroeid in Rotterdam. Fleur startte haar carriere op 19 jarige leeftijd bij MTV Networks Amsterdam als danseres bij de kinderzender Nickelodeon. Een aantal jaar later maakte zij haar eerste choreografie. Als student aan HS Zuyd en Codarts Rotterdamse Dansacademie kreeg Fleur de kans om te leren, te experimenteren en te ontwikkelen. Fleur heeft een passie voor dans, choreografie, televisie en film.

CARRIERE
Fleur werkt als professioneel danseres en is te zien in uiteenlopende soorten producties, van televisie tot straattheater. Met haar lessen en workshops brengt ze graag ervaringen over op anderen. Ze is gespecialiseerd in het werken met bijzondere doelgroepen. Ze is werkzaam geweest als master danstherapeut in de geestelijke gezondheidszorg en de forensische psychiatrie.

PROJECTEN

Daarnaast maakt Fleur ook dansproducties voor kinderen. Zo maakte zij in opdracht van de SKVR ‘Het Mini Zwanenmeer 2012′. Begin februari zijn de repetities voor de mini versie van ‘Romeo&Julia van start gegaan. Romeo&Julia gaat eind juni 2013 in première. Voor projecten heeft ze ervaring met het samenwerken met andere dansers en danseressen, circusartiesten en filmmakers. Tot slot coacht ze individuen en groepen in hun persoonlijke (professionele) ontwikkeling.