Ballet Fit is een groepsles waarbij balletoefeningen in combinatie met pilates en fitnessoefeningen centraal staan. De authentieke sierlijke balletbewegingen gemixt met uitdagende oefeningen en stretches maken het lichaam sterker en aantrekkelijker.

Ballet Fit is geïnspireerd op Ballet Beautiful, een fitnessvorm die ontwikkeld is door Mary Helen Bowers. Mary heeft 10 jaar gedanst bij het New York City Ballet. Na haar carrière zette ze haar danskennis om in deze vorm van fitness met als doel dat iedereen een danslijf kan krijgen. Mary hielp Natalie Portman met de voorbereidingen op haar rol in Black Swan en super modellen zoals Doutzen Kroes, Romee Strijd en Gigi Hadid met het klaarstomen voor de Victoria’s Secret Fashion Shows.

Tijdens Ballet Fit ben je heel bewust met houdingen, posities en het trainen van het gehele lichaam bezig. Deze vorm van fitness helpt bij het bevorderen van de flexibiliteit van het lichaam, lichaamsbewustzijn en het opbouwen en verstevigen van de lichaamscontrole.

De les begint met een warm-up aan de barre waar we de benen, voeten, rug, armen en schouders opwarmen. Vervolgens doen we dezelfde oefeningen in het midden (au milieu). Vervolgens wisselen wij staande oefeningen af met oefeningen waarbij we ons door de ruimte verplaatsen. Het is een heel gevarieerde les waarbij we ook op een matje werken aan buikspieren, flexibiliteit en kracht. De (klassieke en moderne) muziek die we in de les gebruiken werkt ondersteunend.

Lestijden

Donderdag
19:00 pm - 20:00 pm
Zaterdag
09:30 am - 10:30 am

Informatie

Docent
Fleur Fonteijn
Niveau
Open Level
Prijs
€32,50- per maand
Categories